Mid-Life – Vändpunkten för många

Under de senaste månaderna har jag lagt märke till ett intressant fenomen kring folk som jag arbetar med och många som jag bara känner som vänner, kollegor eller bekanta. Vad märker jag? Flera av dessa människor i mitten av livet undersöker frågor om arbetsliv, till exempel kring familj, karriär, hälsa, ekonomi, relationer, andligt liv och personlig och professionell tillväxt och utveckling.

Men det finns en enda tråd som går igenom deras oro – de söker eller söker. Vissa söker inre lugn och ro. Andra letar efter ett sätt att skapa en solid grund och ett centrum där deras familj kan växa och uppleva en riktig och verklig känsla av “familj”. Ytterligare andra letar efter större belöningar, prestationer eller erkännande genom sitt arbete.

Vad jag märker i deras sökande är nästan var och en av dessa människor har bestämt de mål de tyckte var viktiga, drömmarna som de hade som sakrosankt, “guldringen” som de jagade “gör det inte mer för mig. ”

Det verkar som att dessa människor inte längre upplever kul, nöje, verklig fred eller glädje och har beslutat att det är en ny känsla av “lycka” de vill uppleva en “lycka” som de trodde att de upplever men tyvärr är inte längre smaklig, påtaglig eller glädjande att ha ersatts nu av en känsla av tristess, malaise, sorg, frustration och tomhet.

Så de befinner sig i ett livsfas där de söker, söker

Vad många av dessa människor nu upptäcker är deras ego i vägen, tidigt – mycket tidigt – och nu, senare i livet, gör de dyra bilarna, hemen och leksakerna inte för dem och inte gör de exotiska resorna, de yngre kvinnorna, trofékvinnorna eller pojkleksakerna, eller plastikkirurgier, kraschdietterna, de rynkfria krämerna och hårfärgningsprodukter, eller .. Självuppfattning.

Deras försök att “täcka över” ålder genom artificitet för att imponera på deras värld har lett dem till denna plats för att på något sätt söka veta att de nu behöver ta itu med “problemet”, inte symptomet.

Efter att ha tillbringat otaliga år, dollar och energi på “utsidan”, vad de nu letar efter är deras “insida”.

Livet behandlade många en utmanande handkarriärfrågor, spousal frågor, barn frågor, relation frågor, hälsofrågor, ekonomiska frågor. Dessa människor är ofta ledsna, deprimerade, olyckliga, arga, fulla av skuld och ånger, besvikna och modiga.

Så för dem, sökande och förnyelse börjar på insidan – med en öppen, ärlig, uppriktig och självansvarlig utforskning av “Vem är jag, verkligen?” och “Vad är jag egentligen?” Vem är jag i världen och hur är jag i världen från denna inre plats?

Det är vid denna tidpunkt som dessa människor, många för första gången, utforskar deras arv vad vill jag lämna till planeten? Vad är det folk säger om mig vid min begravning? Vad är min epitaf?

Den goda nyheten är att dessa människor nu är medvetna, villiga och kan se tillbaka …. och samtidigt se framåt. Medan många upplever besvikelse över att reflektera över sitt förflutna, är de lika villiga att lära av sitt förflutna – deras val och beslut som kanske inte gav de livsupplevelser de hoppats på. Från en djupare utforskning bubblar deras visdom. Så gör hopp och optimism.

Det är här deras inre resa, deras djupare utforskning tjänar dem väl vad har jag lärt mig? Vilka lektioner finns det för mig att se? Vad kommer att stödja mig när jag går framåt? Vad har jag lärt mig om arbetsvärlden, chefer och arbetets betydelse? Vad har jag lärt mig om dysfunktionella relationer, misshandlande partners och giftiga vänner? Vad har jag lärt mig om mina beroenden? Vad har jag lärt mig om resultatet av de val jag har gjort i arbetslivet?

Det är just nu, de börjar inse gåvan de får – gåvan att kunna vara medvetna och ärliga om var de väljer att gå en ny och annorlunda riktning som för många kommer att resultera i ett liv ( inte en livsstil) komplett med sann och verklig värdighet, harmoni, inre frid och en hög grad av självvärde och självkänsla – många för första gången.

Så några frågor för självreflektion är:

Hur skulle du svara på frågan “Vem är jag?”

Vad vill du ha ut ur livet?

Var är du i olika aspekter av ditt liv och varför är du där?

Känner du dig som ett offer mycket av tiden?

Tillbringar du mycket av din tid på att ångra tidigare livsarbetsval? Varför?

Skulle du säga att du lever ett liv eller en livsstil? Känner du till skillnaden?

Tycker du att du är öppen eller hemlig arg mycket av tiden?

Vad ger dig sann och verklig lycka och glädje? Hur ofta upplever du sann och verklig lycka och glädje?

Har du någonsin upplevt en kris i mitten av livet? Upplever du en kris i mitten av livet nu?

Journaliserar du eller gör du djupa utforskande eller reflekterande arbete om ditt liv, på dina livsval? Om så är fallet, vad / har du sett om dig själv? Om inte, någon anledning varför inte?

Har du någon aning om vad din arv kan vara? Om inte, bryr du dig om din arv?

Vilka egenskaper vill du mest i livet?

Varför är du på planeten?

“Det är först när vi inser att livet tar oss ingenstans att det börjar få mening.” – P.D. Ospensky

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *